HemOm KHVMedlemskapAktiviteter & ResorStipendierKonsthantverkare i KHVLänkarKontakt
Tidigare aktiviteter 2018
Aktiviteter 2017
Aktiviteter 2016
Aktiviteter 2015
Aktiviteter 2014
Aktiviteter 2013
Aktiviteter 2012
Aktiviteter 2011
Reseberättelser 2017
Reseberättelser 2016
Reseberättelser 2015
Reseberättelser 2014
Reseberättelser 2013
Reseberättelser 2011
Reseberättelser 2010
Anmäl dig

Aktiviteter & Resor 2018

KHVs Årsmöte 2018

Den 7 maj kl 17:00 på Stockholms Borgerskap

Resa till Dalarna 17-20 maj

Dag 1 Torsdagen den 17 maj kl 08.30 startar vi med buss från Östra station, (T-banan mot Mörby, stn. Tekniska Högskolan). Resan går via Uppsala, Sala, Borlänge, Falun till Rättvik. I Borlänge besöker vi Alice Lund Textilier AB. De utför bl.a. många av den kända textilkonstnären Helena Hernmarks stora textila verk. I Falun besöker vi Dalarnas museum för att se pågående utställningar. Wåhlstedt Textil AB firar 100 år på Dalarnas museum och Alice Lunds Textilier AB är också representerad med utställning. Här möter vi även silversmed Staffan Nilsson, mångårig medlem i KHV. Han kommer att berätta om sitt konstnärliga arbete och visa sina alster i en av museets lokaler. Därefter beger vi oss till Nybrokyrkan i Falun för att se ett annat av Sten Kauppis textila verk, som kom till ungefär vid samma tid som Immanuelskyrkans altarbild. Som alla känner till var han en av Sveriges skickligaste textilkonstnärer, särskilt i fritt expressionistiskt utförande, och vi i Konsthantverkets Vänner har under många år följt hans konstnärskap, länge genom förmedling av Björn Lundberg. Därefter färdas vi till vårt mål, hotell Lerdalshöjden i Rättvik, där vi bor tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 2. Fredag den 18 maj besök hos keramiker Ulrika Ström som bor nära hotellet. Hon arbetar med bruksgods i stengods. Därefter far vi till Konsthantverkskollektivet Handslaget I Rättvik. Ulrika följer med och guidar. Nästa mål är Orsa Slipstensmuseum. Vi kommer att färdas norrut från Rättvik via Skattungsbyn innan vi når museet. Sandstensgruvan lades ned i början av förra seklet efter en kort högkonjunktur och hade före dess varit i bruk i flera hundra år. Gruvan är inom gångavstånd. Visning av Anne-Marie Engström. Mora och Zorngården är nästa mål. Sedan går färden runt Siljan. Vi far över Sollerön till Gesundaberget med sin vidsträckta utsikt och vidare till Rättvik. Åter på Lerdalshöjden gör vi oss klara för middag på annan plats.

Dag 3. Lördag den 19 maj far vi till Siljansnäs för besök på Norea Form & Snickeri, som drivs av Beth Moen och Ann Lie Karlsson båda skickliga hantverkare i trä. Möbler, snickerier och konsthantverk av deras händer finns att se och köpa. I Dala Floda besöker vi legendariska 100-årsjubilerande Wåhlstedts Textilverkstad. De borgar för en hantverksmässig kvalitet och skonsam småskalig produktion av ullgarner i olika grovlekar och för olika ändamål. De för nu traditionen vidare in i femte generationen Wåhlstedt. På Åkerö i Leksand besöker vi bokbindare och allkonstnär Manne Dahlstedt som har lett kurser i bokbindning i många år på Leksands folkhögskola. Här får vi se en utställning med hans konstverk samt Per Åke Backmans berömda halmkronor "oro". Ev besöker vi andra utövande konsthantverkare och konstnärer i närområdet innan vi far åter till Lerdalshöjden.

Dag 4 Söndag den 20 maj hemresedag. Återfärden går via Borlänge, Sala till Stockholm. I närheten av Borlänge besöker vi SlottsBarbro som bor på en gammal kringbyggd dalagård. Hon är mångkunnig, bl.a. restaurerar och konserverar hon gamla dalamöbler, målar kurbits, målar på siden och andra tyger. Lunchen intas på Sahlins Struts – Strutsfarmen. Av strutsen tillverkas allehanda ting. Senaste är en kollektion hudprodukter. Åter i Stockholm ca kl 17. Med reservation för ev. ändringar i programmet.

I avgiften ingår bussresa, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 middagar, 4 luncher, fm. o. em.drycker, ateljébesök, visningar, entréer Tillägg för enkelrum.
Hotell. Lerdalshöjden i Rättvik
Anmälan fullgjord efter inbetald anmälningsavgift 500 kr före den 1 april. Resterande betalas senast den 28 aprilKHV Konsthantverkets Vänner, Telefon 08-665 40 54
info@khv.se