HemOm KHVMedlemskapAktiviteter & ResorStipendierKonsthantverkare i KHVLänkarKontakt
Tidigare aktiviteter 2018
Aktiviteter 2017
Aktiviteter 2016
Aktiviteter 2015
Aktiviteter 2014
Aktiviteter 2013
Aktiviteter 2012
Aktiviteter 2011
Reseberättelser 2018
Reseberättelser 2017
Reseberättelser 2016
Reseberättelser 2015
Reseberättelser 2014
Reseberättelser 2013
Reseberättelser 2011
Reseberättelser 2010
Anmäl dig

Aktiviteter & Resor 2018

25 oktober Bonniers Konsthall - NyMaterialism

Torsdagen den 25 oktober kl. 14:00 besöker vi för första gången Bonniers Konsthall. Tretton internationellt kända konstnärer som arbetar i naturmaterialen textil, lera, trä och keramik deltar i utställningen NyMaterialism. Utställningen vill visa den samtida konstens ökande intresse för hantverk som metod. Några av de deltagande konstnärerna skapar verk som förändras under utställningsperioden genom ett samarbete med frivilliga, lärlingar och hantverkare. I några andra konstnärers verk är materialet utgångspunkten för belysning av personliga och kollektiva minnen och historier vilket Britta Marakatt-Labbas textila verk visar exempel på. Utställningen inbjuder besökarna att ta med något trasigt plagg som lagas av en av de deltagande konstnärerna. ”Verken i utställningen NyMaterialism visar hur distinktionen mellan form och innehåll är svår att upprätthålla och att innehållet även kommer ur materialet och inte bara förmedlas av det. Det fysiska och taktila är realiteter som vi tydligen varken vill eller kan bortse från”, Magnus af Petersens, konsthallschef. Bistron i Konsthallen erbjuder bryggkaffe med dagens bakverk för 55 kr. Visning (fri entré)
Vi möts i entréen Torsgatan 19. Ca 400 meters promenad från S:t. Eriksplan. Sista anmälningsdag är den 10 oktober då även avgiften skall vara inbetald.

15 november Dagsutflykt till Norrtälje och Karby Gård i Täby Kyrkby

Torsdagen den 15 november kl.09:00 avgår buss från Östra station, T-stn Tekniska Högskolan (Mörbylinjen). Färden går norrrut till en idyllisk småstad för besök på Norrtälje museum och Norrtälje konsthall, båda i samma byggnad. Visning av utställningen ”Katja Pettersson – Brytpunkter” –ett keramiskt verk. Därefter får vi en glimt ur Norrtäljes borgerliga liv under det tidiga1900-talet med fokus på färghandlare Torsten Nordström som var en stor samlare av allehanda ting. Sedan fortsätter vi upp på museets tak och får en fantastisk utsikt över Norrtälje samt fortsätter på samma plan till industrimuseet Pythagoras, som drivs ideellt av några fantaster. Här får vi uppleva motsatsen till det borgerliga livet i Norrtäljeunder samma epok. Hur man levde och en fabriksmiljö vari tändkulemotorn hade stor betydelse. Vi gör en tur genom staden innan vi fortsätter söderut till Karby Gård i Täby kyrkby, som öppnas speciellt för oss, där sen lunch väntar i caféet. Visning av pågående utställning: Calle Forsberg, keramik, Inger Drougge Carlberg, Lars Grönvall och Tinka Luiga – foto och grafisk produktion. Dessutom visas LOD-silver. I Konst- och hantverksbutiken finns många alster i skiftande material. Åter i Stockholm ca 16:30. Med reservation för ändringar.
Bussresa, visningar, f.m. kaffe, lunch, entréer.
Sista anmälningsdag är den 5 november då även avgiften skall vara betald.

23 november Nationalmuseum - Nyfiken på byggnaden

Fredagen den 23 november kl. 12:00 visning av det nyrenoverade och ombyggda Nationalmuseum som efter fem år har öppnat igen. Vi får ta del av den omfattande förändringen och omdisponeringen av museets lokaler, tekniska lösningar, färgsättning och inredning samt nedslag i byggnadens historia.
Visning, fri entré.
Samling i entréen. Sista anmälningsdag är den 13 november då även avgiften skall betald.

8 december Julglögg på Kapsylen

Lördagen den 8 december är vi inbjudna till Kapsylens årliga julmarknad
kl. 11:00. Några av de konsthantverkare vi träffade vid säsongsavslutningen i juni kommer att välkomna oss, bl.a. Elisabet Ottebring, keramiker. Kapsylens medlemmar samt inbjudna konsthantverkare deltar med: stickat, textil, keramik, kläder m.m. I kaféet får vi hembakt och kaffe/te innan det öppnas för allmänheten. Ev. utställning i galleriet på 1 trappa. Glöggen serveras i Elisabets ateljé. I övrigt rör sig var och en fritt i lokalerna.
Kaffe/te smörgås och saffransbulle, glögg med tillbehör.

Adress: entrén till Kapsylen, Tjärhovsgatan 44. Tag buss 2 eller 3, gå av vid hlp Nytorgsgatan. Gå tvärs över Folkungatan och följ Nytorgsgatan norrut till Tjärhovsgatan, tag till höger och gå ett kvarter. Alternativt T-bana till Medborgarplatsen. Gå Tjärhovsgatan fram. (Är ni försenade gå in i vänster dörr i tegelvarvet 2 tr upp).
Sista anmälningsdag är den 1 december då även avgiften skall vara betald.KHV Konsthantverkets Vänner, Telefon 08-665 40 54
info@khv.se