Back to All Events

Balenciaga i Borås


Lördagen den 6 april kl 8:00 startar vi med buss från Östra station, T-bana mot Mörby, avstigning stn Tekniska Högskolan. Vårt mål är den förnämliga internationella utställningen "Balenciaga – Master of Couture" från Victoria and Albert Museum i London. Borås Textilmuseum är den enda platsen i Europa som får visa utställningen. På vägen stannar vi till i Linköping för besök hos Margaret Sandström och Peter de Wit, båda är guldsmedsmästare. På Storgatan har de butik och verkstad. De kommer att berätta om sin verksamhet. Bådas arbeten har en estetisk kraft som gör dem tidlösa, Margarets smycken har ofta organisk form och Peters smycken är ofta geometriska i sin utformning. Färden fortsätter mot Jönköping vidare till Borås för visning av den historiska utställningen som omfattar ett 40-tal kreationer från haute couturens glansdagar på 50-60 talet. Perfektionisten Balenciaga blev en förebild för många modeskapare bl.a. Dior, Courréges och Ungaro. Röntgenbilder av några ikoniska klänningar visar på dolda avancerade tekniker och metoder. En och annan kvarglömd knappnål kan också dölja sig i sömmarna. Incheckning på hotellet och därefter skulpturvandring med guide i Skulpturernas stad. Ett flertal konstnärers verk finns i stadens parker och torg. Middag och övernattning på hotell i centrala Borås.
Söndag den 7 april. Inleds med besök på Abecita konstmuseum baserad på fotokonst. I samma hus har precis öppnats Wärenstams museum som omfattar en privatsamlares konst – tavlor och konsthantverk. Visning på museerna. Avresa mot Stockholm, åter ca 18. Med reservation för ändringar.
Avgiften inkl bussresa, 1 övernattning i dubbelrum, 1 middag, 2 luncher fm. o. em. drycker, entréer, visningar, ateljébesök Tillägg för enkelrum.
Hotell: Comfort Hotel Jazz